Sfaturi Galbani - în detaliu

Secretele bucătăriei italiene

  • Mărunțiți usturoiul și amestecați-l cu ulei de măsline extravirgin, astfel veți obține aglio e olio, sos sau topping pentru salată pe care îl puteți turna peste salată sau spaghete.
  • Busuiocul trebuie să fie întotdeauna proaspăt – rupeți frunzele de busuioc, puneți-le pe hârtie și congelați-le, iar atunci când doriți să le folosiți, le puteți pune în mâncarea preferată fără a le decongela înainte.
  • Mozzarella se adaugă la pizza în ultimele 10 minute de coacere pentru a se topi, fără a-și pierde structura sa delicată proaspătă.
  • Știați că nu este necesar să clătiți pastele după gătit? Prin clătire se pierde aroma, iar o mică parte din lichidul care rămâne se va amesteca perfect cu sosul.
  • Secretul fierberii perfecte a pastelor este apa suficientă pentru fiert. Pentru a fierbe 500 g de paste, veți avea nevoie de aproximativ 4,5 litri de apă.
  • Dacă doriți un gust mai suculent și un miros mai intens al bruschetelor, în sosul pesto adăugați puțin unt care se va topi pe pâine în timpul coacerii.
  • Secretul unui aluat perfect constă în combinația apă rece - cuptor fierbinte! Doriți un aluat crocant? Frământați-l cu apă rece. Pofta buna