Ravioli cu ricotta si spanac

Ravioli cu ricotta si spanac este o alegere excelentă pentru o cina usoara! Datorită ingredientelor sale, va fi foarte bine gătită la exterior și foarte suculentă în interior. Pregătiți-o la sfârșit de săptămână; îi veți ispiti pe membrii familiei mai întâi cu mirosul, iar apoi îi veți câștiga cu gustul preparatului.

Cerneţi făina, faceţi o gropiţă în ea şi puneţi acolo ouăle bătute, un vârf de cuţit de sare şi o lingură de apă călduţă. Amestecaţi cu furculiţa, apoi frământaţi energic timp de 10 minute, până când aluatul devine elastic şi neted. Formaţi o bilă din aluat, înfăşuraţi-o în folie transparentă şi lăsaţi-o aproximativ 1 oră.

Spălaţi spanacul de mai multe ori şi fierbeţi-l câteva minute cu apa rămasă pe frunze după spălat. Scurgeţi-l bine şi tocaţi-l. Adăugaţi ricotta, ouăle, puţină nucşoară rasă, sare şi piper. Amestecaţi cu atenţie ingredientele până când obţineţi un amestec omogen. Împărţiţi aluatul în patru bucăţi şi, cu ajutorul unei maşini de paste, faceţi din fiecare bucată o foaie netedă. Pe lungimea foii aşezaţi grămăjoare de umplutură de mărimea unei cireşe, la o distanţă de 4 cm. Aşezaţi deasupra o foaie de aluat şi apăsaţi cu degetele de jur împrejurul umpluturii pentru a permite ieşirea aerului şi pentru a lipi perfect aluatul.

Formaţi ravioli [pătrate sau dreptunghiulare] tăind aluatul cu o rotiţă dinţată şi puneţi-i pe o pânză presărată cu făină. Puneţi-i în multă apă clocotită cu sare şi lăsaţi-i să fiarbă câteva minute. Scoateţi-i cu o spumieră.