Tarta cu Ricotta

Am îmbinat două ingrediente deopotriva sanatoase si gustoase: frunze de sfecla care, la fel de bine poate fi spanac si ricotta fina pentru a obține o gustare consistentă. Preparat gustos, moale, suculent si apreciat pentru aspect, merită toate eforturile! Încercați-l!

Curăţaţi frunzele de sfeclă oprind numai partea verde, tăiaţi-le fâşii şi fierbeți-le 2 sau 3 minute în apă clocotită cu sare. Scurgeţi-le şi lăsaţi-le să se răcească. Prăjiţi ceapa într-o tigaie cu două linguri de ulei, adăugaţi frunzele de sfeclă presate şi lăsaţi-le în tigaie să capete gust câteva minute. Puneţi-le într-un castron mare şi amestecaţi cu ricotta, parmigiano reggiano D.O.P., două ouă bătute, o lingură de măghiran, sare şi piper.

Ungeţi o formă pentru tartă [22 cm] cu margini înalte şi evazate, presăraţi făină şi tapetaţi cu foile de plăcintă rotunde subţiate în prealabil cu sucitorul, astfel încât acestea să depăşească marginile formei. Puneţi compoziţia preparată în formă. Faceţi trei gropiţe în compoziţie, la distanţă egală şi spargeţi ouăle în ele. Puneţi o bucățică de unt pe fiecare ou, apoi pregătiţi un alt disc de foi de plăcintă şi acoperiţi compoziţia.

Închideţi tarta lipind marginile discului de jos cu cele ale discului de sus. Ungeţi toată suprafaţa tartei cu ulei, cu ajutorul unei pensule. Puneţi tarta în cuptorul preîncălzit la 180° şi lăsaţi-o să se coacă aproximativ o oră. Serviţi călduţă sau rece.